Monday, 08 August, 2022

single post

  • Home
  • Tågtransport från Cusco till Machu Picchu
Business

Tågtransport från Cusco till Machu Picchu

Det finns två grundläggande alternativ för att resa från Cusco till Machu Picchu. Först har du Inkaleden, som vanligtvis tar 3 dagars hård vandring genom ett vackert men ansträngande landskap. För det andra kan du ta tåget. Ok, du kan också nå Inkacitadellet med helikopter, men bara ett fåtal har råd – dessutom kommer du att sakna det vackra andinska landskapet som kommer med resan.

Tågtransport gods till Machu Picchu är verkligen det bästa alternativet för vandringsproblem: varken bättre eller sämre, bara annorlunda. Fortfarande charmig och attraktiv, men ändå mycket bekvämare.

Järnvägstjänsterna till Machu Picchu, Perus viktigaste turistplats, sköts av Peru Rail, ett företag i Orient Express-gruppen (som också driver det exklusiva Monasterio Hotel i Cusco och Miraflores Park Plaza-hotellet i Lima). Tågen avgår från San Pedro-stationen i Cusco (nära Huanchac-marknaden) och anländer till staden Machu Picchu (Aguas Calientes) cirka 3 timmar och 40 minuter senare.

Den spektakulära resan börjar i Cusco med en serie switchbacks, eller zig-zags, som de är kända lokalt, som varar i en halvtimme: tågen går upp för Picchu-berget, upp till stadens högsta punkt (El Arco eller The Arch) och ut från Cusco till byn Poroy.

Tåget går sedan ner i den heliga dalen och Andernas fot, längs Urubambafloden, och passerar genom ett vackert landskap packat med typiska andinska grödor och gräsmarker, hjordar av lamor och färgglada byar. Många gamla inkabyggnader och arkeologiska platser kan ses längs resan, i synnerhet de magnifika Wiñay Wayna-ruinerna och Q’ente (kolibri i Quechua), mitt i en frodig vegetation där ett närliggande vattenfall lockar överdimensionerade kolibrier och färgglada blommor blommar hela tiden.

0 comment on Tågtransport från Cusco till Machu Picchu

Write a comment

Your email address will not be published.